Πατρινοί ζητούν την ανασύσταση του… Πριγκιπάτου της Αχαΐας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου που όμως έχει έντονο χρώμα από την επικαιρότητα και την τάση που υπάρχει στην Ευρώπη για αποσχίσεις.
Πριν από μερικές μέρες τον γύρο του διαδικτύου και των τηλεοράσεων έκανε προσπάθεια της Καταλονίας για να προχωρήσει σε δημοψήφισμα απόσχισης από την Ισπανία. Το τι έγινε εκεί και τα αποτελέσματα από το δημοψήφισμα είναι γνωστό.

Πατρινοί όμως εμπνεύστηκαν και πήραν την ιδέα να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα απόσχισης της Αχαΐας από την Ελλάδα, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο της ιστορίας το Πριγκιπάτο της Αχαΐας.

Δημιούργησαν λοιπόν στο facebook, μεταξύ σοβαρού και troll, την σελίδα «Δημοψήφισμα για την ανασύσταση του Πριγκιπάτου της Αχαΐας», με τους δημιουργούς της να γράφουν τα εξής:

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά και φυλακή. Ως πότε ο κατακαημένος Μοριάς θα υπομένει τον ζυγό της καμαρίλας των Αθηνών; Αντίσταση για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Πελοπόννησο». Πλέον εφόσον προχωρήσει το δημοψήφισμα μένει να βρούμε τον πρίγκιπα που θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας. Κάτι μου λέει ότι οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί, τόσοι που το Πριγκιπάτο της Αχαΐας, παίζει να διασπαστεί.

Ξέρετε τώρα σε πριγκιπάτο Πάτρας, Κάτω Αχαΐας, Αιγίου, και ακόμα περισσότερο, σε Πριγκιπάτο Ψηλών Αλωνίων, Προσφυγικών κτλ. Γιατί σε αυτόν τον τόπο όπου και αν πατήσεις τρία πράγματα θα βρεις σίγουρα: Έναν βάτραχο, έναν πρόεδρο και έναν πρίγκιπα…

πηγή