Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ευρεία σύσκεψη για την διαδικασία μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση.

Στη σύσκεψη, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την απορρύπανση της Περιφέρειας και εκτίμησε ότι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα είναι δυνατή η παραλαβή από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στο κύτταρο της Παλαιόχουνης, απορριμμάτων από τις περιοχές που προβλέπεται από τον νόμο, δηλαδή ένα μέρος της Αρκαδίας, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα την ανάγκη για πρόβλεψη από τους δήμους κονδυλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων στα νέα τεχνικά τους προγράμματα και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει χρήματα για την προβολή της ανακύκλωσης ώστε να υπάρχουν λιγότερα σκουπίδια στην παραλαβή. Παράλληλα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις σε διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο προγραμματίζεται και νέα ανάλογη σύσκεψη ώστε να υπάρχει συνεχής διαβούλευση μεταξύ Περιφέρειας, δήμων και άλλων φορέων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη για την διαδικασία μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων

Στην σημερινή σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος και μέλη της Ε.Ε. του εν λόγω φορέα, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, οι διευθυντές Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού της έδρας, εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς επίσης τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.