Κορυφαίος αναπτυξιακός πυλώνας της Δ.Πελοποννήσου το λιμάνι της Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κορυφαίο αναπτυξιακό πυλώνα της Δυτικής Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά τη συζήτηση του θέματος της επισκευής του προσήνεμου μόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, και τόνισε ότι με προσωπική του μέριμνα και τη σκληρή δουλειά των υπηρεσιών της Περιφέρειας λύθηκαν τα προβλήματα ώστε να είναι εφικτή η δημοπράτηση του έργου.
Η υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση δεν θα ήταν εφικτή, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αν δεν υπήρχε η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να ωριμάσει η μελέτη του έργου και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα κατασκευάσει το έργο.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει στη 2η φάση της παρέμβασης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας με την εκβάθυνσή του, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξής του.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία λειτουργικής μαρίνας γιατί η Κυπαρισσία και η Τριφυλία αποτελούν πόλο οικονομικής δραστηριότητας που παντρεύει την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό» και επεσήμανε ότι «όσα έργα γίνονται επί των ημερών μας τελειώνουν και παραδίδονται ολοκληρωμένα στους πολίτες».