Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θανάση Βασιλόπουλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Καλαμάτας, και εκ νέου υποψηφίου, Θανάση Βασιλόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Στο πολυπληθές ακροατήριο ο Θανάσης Βασιλόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Καλαμάτας και επικεφαλής της παράταξης  “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας” κου Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου:

“Η εντυπωσιακή σας παρουσία, δηλώνει ότι σήμερα, δεν εγκαινιάζουμε απλώς το εκλογικό μας κέντρο.

Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για τη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και εγκαινιάζουμε την επόμενη πενταετία της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας, στο Δήμο Καλαμάτας.

Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας.

Σας ευχαριστώ που στηρίζετε το έργο μας.

Πάνω απ’ όλα, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εργαστούμε αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις και υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν, αφενός στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας βοήθησε να βελτιώσουμε και να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους δημότες.

Να αναβαθμίσουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα.

Να στηρίξουμε τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία, στις κρίσεις που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας ώθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της Πόλης, μέσα από μεγάλα Ευρωπαϊκά δίκτυα και μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας οδήγησε στο να διεκδικήσουμε και τελικά να πετύχουμε την ένταξη της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030.

Μια επιτυχία, που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης και των χωριών μας και την ποιότητα της ζωής μας, με πολύ μεγάλα οφέλη όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις γενιές που θα μας ακολουθήσουν.

Παράγοντας πλούτο και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν θα σας κουράσω παραθέτοντας όσα κάναμε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Όχι μόνο γιατί το έργο μας είναι χειροπιαστό, το ζείτε γύρω σας καθημερινά, αλλά και γιατί κρατάτε στα χέρια σας το πρόγραμμα μας για την επόμενη πενταετία, στο οποίο παρουσιάζουμε και τον απολογισμό της πρώτης δημοτικής μας θητείας.

Επιτρέψτε μου, όμως, πολύ συνοπτικά, να αναφέρω ότι έχουμε υλοποιήσει 25 μεγάλα έργα προϋπολογισμού 12.000.000€.

Εξελίσσονται στην Πόλη η σε διαγωνιστική διαδικασία 45 έργα προϋπολογισμού 105.000.000€.

Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 10 έργα με προϋπολογισμό 20.000.000€

Έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση 16 ακόμα έργων, προϋπολογισμού 49.000.000€.

Για τη νέα πενταετία, σχεδιάζουμε 133 έργα και δράσεις, που διαμορφώνουν την Καλαμάτα του αύριο.

Τα έργα που προγραμματίζουμε, αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας, με οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις, απόρροια της μεγάλης επιτυχίας της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Ενισχύουμε την καθαριότητα, με την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης, με την εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών, με την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος «πληρώνω όσο πετάω», με την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Μαραθόλακκας.

Υλοποιούμε αναπλάσεις ολιστικού χαρακτήρα, όπως η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση οδών του κεντρικού ιστού μέσω των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων σε έκταση 30.000 τ.μ., μέσω της Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στην Ανατολική γειτονιά σε έκταση 110.000 τ.μ. αλλά και της ολιστικής ανάδειξης και αξιοποίησης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα του παράλιου μετώπου της Καλαμάτας.

Στηρίζουμε την κοινωνία και τους δημότες, μέσα από τη λειτουργία δομών όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ, αλλά και μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας νέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Φροντίζουμε τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ολοκληρώνοντας το διαδημοτικό καταφύγιο, δημιουργώντας πάρκο κοινωνικοποίησης και αναψυχής, υλοποιώντας δράσεις προστασίας και ευζωίας.

Δημιουργούμε έναν πλήρως ψηφιακό και καινοτόμο Δήμο, με επίκεντρο τον πολίτη. Ένα Δήμο τολμηρό, που αναζητά το νέο, που στηρίζει δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ένα Δήμο που εντάσσει στην καθημερινότητά του smart εφαρμογές και λύσεις καινοτομίας.

Θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές μας. Επενδύοντας σε έργα που υποστηρίζουν κάθε σύγχρονη πόλη, με νέα δίκτυα ύδρευσης, με την κατασκευή του νέου αγωγού Φ800, με νέες δεξαμενές στον Αη Γιάννη Καρβούνη και στο Πήδημα, με τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και τα δίκτυα ακαθάρτων.

Προστατεύουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, συνεχίζοντας την κατασκευή Πάρκων Τσέπης που αλλάζουν τις γειτονιές μας, προχωρώντας στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία μας, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το δημοτικό μας κολυμβητήριο, ενισχύοντας την μικροκινητικότητα στην πόλη, προωθώντας τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στον Ταΰγετο, αναδεικνύοντας το περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, με τη μεταφορά των δημοτικών συνεργείων.

Δίνουμε σταθερά έμφαση και ενισχύουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου, διαχειριζόμενοι κρίσεις με ασφάλεια και υπευθυνότητα για όλους.

Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στις νέες και τους νέους μας, με την ανακατασκευή μητροπολιτικών παιδικών χαρών, με τη δημιουργία πρότυπης παιδικής χαρά για ΑΜΕΑ στο Ανατολικό Κέντρο και την ενίσχυση της σχολικής στέγης.

Ακόμα, δίνοντας προτεραιότητα τον αθλητισμό και τα αναγκαία μεγάλα έργα υποδομής, όπως την κατασκευή νέου σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα, την κατασκευή νέου κλειστού προπονητηρίου μπάσκετ και την κατασκευή ανοιχτών και κλειστών γηπέδων στην πόλη και τις κοινότητες.

Ενισχύουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα της Καλαμάτας, αξιοποιώντας το Μέγαρο Χορού, αναβαθμίζοντας το ΔΗΠΕΘΕΚ, δημιουργώντας νέους χώρους πολιτισμού στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρίας και στην Ηλέκτρα.

Συνεχίζοντας την σταθερή υποστήριξη του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Θουρία και όχι μόνο.

Παράλληλα, με αυξανόμενη ένταση, προβάλλουμε την Καλαμάτα, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις μοναδικές της γεύσεις, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου πλάνου προώθησης και marketing που εκπονήθηκε από το Δήμο.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Οι 133 δράσεις για την Καλαμάτα του αύριο δείχνουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Δήμος μας, τα 5+1 εμβληματικά έργα δείχνουν το όραμα που έχουμε για την περιοχή μας.

1. Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου

2. Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων

3. Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων

4. Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα

5. Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)

5+1 Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμιση Μαρίνας Καλαμάτας)

Σεβασμιότατε, Φίλες και Φίλοι, για να πετύχεις αυτούς τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέση, χρειάζεται ισχυρή ομάδα.

Επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε την ομάδα νίκης του ψηφοδελτίου μας, την ομάδα νίκης της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για τον Δήμο Καλαμάτας. Αύριο θα γίνουν οι τελευταίες προσθήκες και υποβάλουμε.

Φίλες και φίλοι,

Οι συνεργάτες μου και εγώ, αισθανόμαστε ξεχωριστή τιμή, από την απόφαση σας να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, αλλά και βαριά ευθύνη να δικαιώσουμε την επιλογή και τις προσδοκίες σας.

Τα πεπραγμένα μας, τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια (αυτά τα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας και της Ενεργειακής κρίσης), αποδεικνύουν ότι είμαστε αξιόπιστοι.

Ότι αυτά που λέμε, γίνονται πράξη.

Στηρίξαμε την κοινωνία.

Εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και προγραμματίζουμε, έργα σημαντικά.

Πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, δημιουργώντας ισχυρή θετική προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Η Καλαμάτα, παρά το ότι δεν έγιναν όλα τέλεια, με έργο στην πράξη, είναι ήδη, ένας τόπος που αξίζει να ζεις να εργάζεσαι να δημιουργείς.

Καλώ όλες και όλους, να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε στα χρόνια που έρχονται, μαζί, να πετύχουμε – και θα πετύχουμε – ακόμα περισσότερα.

Το σχέδιο μας είναι σαφές, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο.

Η υλοποίηση του διασφαλίζει ακόμα περισσότερα έργα, που οδηγούν σε περισσότερες υπηρεσίες στους δημότες και συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που μας ενώνει.

Σας ζητώ να αξιοποιήσουμε όσα πετύχαμε και να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε δρομολογήσει και πρέπει ακόμα να γίνουν.

Σας ζητώ να διασφαλίσουμε ότι η Καλαμάτα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά.

Σας ζητώ, στις 8 Οκτωβρίου, να ψηφίσετε τη Δημιουργική Πρωτοβουλία, έναν πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό συνδυασμό.

Να κάνετε και πάλι, επιλογή εμπιστοσύνης.”