Πλούσιο το τμήμα Θρησκευτικής Μουσικής του Διαγωνισμού Χορωδιών 2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, 38 χορωδίες από 15 χώρες. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική. Παρά τη διαφορετική προέλευση, από τόπους κοντινούς και μακρινούς, τους χορωδούς ενώνει η αγάπη για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και η επιθυμία να επισκεφθούν την Καλαμάτα και την περιοχή της. Ο Διαγωνισμός θα απλωθεί και φέτος σε όλη την πόλη και θα δώσει την ευκαιρία στους φιλόμουσους να απολαύσουν χορωδίες υψηλού επιπέδου.

Αφιερωμένο στη Θρησκευτική Μουσική a capella, είναι ένα μεγάλο τμήμα του διαγωνισμού το οποίο θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. Η διαγωνιστική διαδικασία με τη συμμετοχή Δεκατριών χορωδιών από πολλές χώρες που θα αποδώσουν ύμνους σε διάφορες γλώσσες, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο. Θα μετάσχουν χορωδίες από Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ινδονησία, Δανία, Ρωσία και Νορβηγία, ενώ θα υπάρξει και Καλαματιανή εκπροσώπηση.

Φυσικά, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα!