Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε τη Δευτέρα το βράδυ  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ευρίπου αναφέρθηκε στην ιερότητα του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο Μεσιτευτικό της ρόλο προς τον Υιό της, για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Επίσκοπος Ευρίπου, κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Μεσσηνίας χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Ιερέα Σπυρίδωνα Τζίφα, Εφημέριο Κουκουνάρας.

Στην Ακολουθία έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Δημήτρης Γαϊτάνης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την τέλεση της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος.