Πολυνίκης η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον 8ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνολικά 51 βραβεία απέσπασαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον 8ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition”, ο οποίος διεξήχθη φέτος στην Καβάλα, το διήμερο 4 και 5 του περασμένου Μαΐου, με την συμμετοχή 525 δειγμάτων ελαιόλαδων από 23 χώρες, τα οποία έκριναν κριτές από 15 χώρες.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες στον πιο πάνω παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό -που έγινε το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου- εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού γνωστοποίησε ότι ο επόμενος 9ος διεθνής διαγωνισμός “Athena International Olive Oil Competition” θα διεξαχθεί στην Σπάρτη, τον Απρίλιο του 2024, στον χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου, αναφέρθηκε στη συμβολή του εν λόγω διαγωνισμού στην προώθηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας μας γενικότερα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο ανάδειξης  φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οσον αφορά στα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αυτά ήταν 14 χρυσά, 20 ασημένια, 16 χάλκινα, ενώ απονεμήθηκε και ένα διπλό χρυσό.

Εδω μπορείτε να δείτε την λίστα με τις διακρίσεις των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ