Πολύτιμοι σύμμαχοι για Τριφυλία, Νίκας και Ξυγκώρος στο Αναπτυξιακό συνέδριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα ζητήματα που αφορούν την Τριφυλία μαζί με πάγια αιτήματα της Άνω Μεσσηνίας δημιουργώντας συνθήκες εξωστρέφειας απέδειξαν με τις προτάσεις του ενόψει του Αναπτυξιακού συνεδρίου στην Τρίπολη, τόσο ο Δήμαρχος Καλαμάτας όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ουσιαστικά το απατηλό πολιτικό παραμύθι ότι για την..κακοτυχία της Τριφυλίας ευθύνεται η Καλαμάτα αυτοδιαψεύδεται στην πράξη, καθώς η μαύρη τρύπα απουσίας από μεγάλα προγράμματα αποτελεί αντικείμενο για προβληματισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Νίκας εστιάζει εκτός από τον Δήμο Καλαμάτας και στα Μεσσηνιακά ζητήματα θεωρώντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι συλλογικό. Στις προτάσεις προς τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά κλιμάκια έθεσε μεταξύ άλλων επιτακτικά την ολοκλήρωση του δρόμου Τσακώνα-Καλονερό-Πύργος, την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου σε Καλαμάτα-Δυτική Μεσσηνία-Πύργο, την ένταξη της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του αρμόδιου υπουργείου, την επαναλειτουργία της γραμμής του ΟΣΕ από Καλαμάτα-Άνω Μεσσηνία ως την Κυπαρισσία με γραμμή κανονικού εύρους.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Ξυγκώρος στις προτάσεις προς την κυβέρνηση ζήτησε μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλονερό-Τσακώνα με παράλληλα εξέλιξη για τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα, βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμάνι Κυπαρισσίας και Πύλου, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου αλλά και έργα βιολογικών καθαρισμών στη Δυτική Μεσσηνία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει υπόψιν τις προτάσεις κοινωνικών εταίρων ώστε η εξωστρέφεια να λάβει σάρκα και οστά, ως μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές του παρελθόντος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ