Πολύ δύσκολη η κατάσταση από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Λουτρακίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση ως προς την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην περιοχή του Λουτρακίου, από την πλευρά μας ως Περιφέρεια συνεχίζουμε να συνδράμουμε με ό,τι μέσο έχουμε διαθέσιμο, έχοντας κινητοποιήσει τον μηχανισμό μας Πολιτικής Προστασίας”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώνεται σε τακτική βάση -από τον επιτόπου ευρισκόμενο περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή- για την εξέλιξη των προσπαθειών που καταβάλλονται για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Πυρκαγιά η οποία -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αργά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου- χαρακτηριζόταν ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν, συγκεκριμένα, πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, ενώ έχουν αναφερθεί και καταστροφές κατοικιών.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

Λόγω της κατάστασης αυτής, η Αστυνομία μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προέβη αργά το απόγευμα σήμερα στην διακοπή της κυκλοφορίας τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από τα  διόδια Ελευσίνας μέχρι την Κόρινθο και στα δύο ρεύματα.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλουν πολυάριθμες  πυροσβεστικές δυνάμεις, από γη και αέρα, καθώς και εθελοντές, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο υλικό και μηχανήματα, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και του οικείου δήμου.

Ειδικότερα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, έχουν δε κινητοποιηθεί 4 ακόμη αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν, οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει διαθέσει 10 υδροφόρες, ενώ με υδροφόρες και μηχανήματα συνδράμει και ο πιο πάνω δήμος.

ΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Στο μεταξύ, στην κήρυξη για το επόμενο εξάμηνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δημοτικών κοινοτήτων Λουτρακίου, Ισθμιας και Αγίων Θεοδώρων, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία, προέβη το απόγευμα σήμερα, με σχετική απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η απόφαση, η οποία ισχύει μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου 2024, ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου και συνεχίζει να μαίνεται στην πιο πάνω περιοχή της Π.Ε. Κορινθίας.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ