Πούτιν: Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Εμβολιάστηκε η κόρη του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί ότι η Ρωσία έχει καταγράψει το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κοροναϊού. Λέει ότι η δόση είναι αποτελεσματική στο σχηματισμό ανοσίας έναντι του ιού που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Από όσο γνωρίζω, ένα εμβόλιο κατά της λοίμωξης από κοροναϊό έχει καταχωριστεί σήμερα το πρωί (στη Ρωσία) για πρώτη φορά στον κόσμο », δήλωσε ο Πρόεδρος στα μέλη της κυβέρνησης. «Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν για το εμβόλιο – είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ολόκληρο τον κόσμο.

“Γνωρίζω ότι λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά, σχηματίζει μια σταθερή ανοσία και, επαναλαμβάνω, πέρασε όλες τις απαραίτητες επιθεωρήσεις”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Ο Πούτιν επέμεινε ότι ο εμβολιασμός στη Ρωσία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εθελοντική βάση, χωρίς κανείς να αναγκάζεται να δεχθεί ανοσοποίηση. Επίσης αποκάλυψε ότι μία από τις κόρες του έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ο Πούτιν είπε ότι η κόρη του έκανε πυρετό αφού έλαβε μέρος σε δοκιμές, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκε. “Μία από τις κόρες μου έλαβε το εμβόλιο. Με αυτή την έννοια, συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία 38, την επόμενη μέρα – 37 και αυτό ήταν όλο.”

Με πληροφορίες από: Russia Today