Πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος στη γενέτειρά του, το Πεταλίδι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Πεταλίδι, του πρώτου Ναού επ’ ονόματι του νέου Αγίου, παρέστη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Τα θυρανοίξια παρακολούθησαν βουλευτές του νομού και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, πλήθος πιστών από το Πεταλίδι, την Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή αλλά και από τη Λαμία και την Υπάτη Φθιώτιδας.

Της τελετής των Θυρανοιξίων προηγήθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και συνιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχη Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλης Φθιώτιδος και Μεσσήνιος στην καταγωγή, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γιαντσίδης, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Ηρωδίων Ρίζος και πλειάδα κληρικών από την Φθιώτιδα και την Μεσσηνία.