Προβλήματα στην Τριφυλία από τις βροχοπτώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μικρής έντασης προβλήματα ευτυχώς παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Τριφυλίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που θύμιζαν περισσότερο Φθινόπωρο παρά καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το ύψος βροχόπτωσης ήταν μεγαλύτερο στα Φιλιατρά και κυρίως Γαργαλιάνους.

Στα Φιλιατρά ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν κοντά στις περιοχές εξόδου της πόλης ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Στους Γαργαλιάνους η περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία στα σχολικά συγκροτήματα θύμιζε..βαρκάδα και ήταν ευτύχημα που οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν συγκεντρώσει τα υπαίθρια καθίσματα.

Αυτοψία σε καλλιέργειες διενήργησε με γεωπόνους η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν προβλήματα στους παραγωγούς.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΡΙΞΕ ΧΑΛΆΖΙ

Σε σχόλιο του ο Αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων στην σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πάντως οτι

“Φαίνεται ότι μέρει τώρα την γλιτώσαμε εδώ στην δυτική Μεσσηνία από χαλάζι , ώμος τα προβλήματα στις καλλιέργειες ειδικότερα σε σταφίδες (όσες έχουν απομείνει ) και σε αμπέλια κινδυνεύουν από αρρώστιες όπως περονόσπορο στο φύλλωμα ωίδιο και το κυριότερο, όξινη σήψη ( προτείνετε καλός αερισμός των σταφυλιών και μετά ψεκασμό με τα κατάλληλα σκευάσματα ).
Όσο αφορά της ελιές , με αυτές της συνθήκες κινδυνεύουν από γλοιοσπόριο , και λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας από δάκο (προτείνετε εντατική παρακολούθηση με παγίδες και άμεσο ψεκασμό με κατάλληλα εντομοκτόνα , και μυκητοκτόνα ,πάντα κατόπιν ενημέρωσης από τους γεωπόνους”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ