Προβλήματα στον Ταΰγετο από τις έντονες βροχοπτώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν όλη τη χώρα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και σε διάφορα σημεία του εθνικού και τοπικού οδικού δικτύου στις Κοινότητες του Ταϋγέτου.

Χθες, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε αυτοψία κλιμακίου τεχνικών της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, σε σημεία που κατεγράφησαν κατολισθήσεις πρανών και πτώσεις δέντρων στον οικισμό Μαχαλά της Αλαγονίας, στη Νέδουσα, στο Λαδά και το Καρβέλι.

Υπάρχει συνεννόηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για το συντονισμό των μηχανημάτων που επιχειρούν στην περιοχή (άρσεις καταπτώσεων πρανών, καθαρισμοί ρείθρων και φρεατίων), ενώ προγραμματίζονται και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Όσον αφορά την τοπική οδό από Αλαγονία προς Μαχαλά, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε, ο δρόμος κρίθηκε επικίνδυνος και αποφασίστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας. Επίσης σε δύο ακόμα σημεία του ίδιου δρόμου παρατηρήθηκαν και πτώσεις πρανών με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το πλάτος του δρόμου. Στα σημεία αυτά έχει τοποθετηθεί σχετική σήμανση.

Τα φαινόμενα είναι υπό παρακολούθηση και τεχνικοί του Δήμου μελετούν τρόπους αντιμετώπισής τους.