Προβολή της ταινίας “Ολομόναχοι Μαζί” στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας νεαρός άνδρας καταλύει σε ξένα σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Ως αντάλλαγμα για τη στέγη που εν αγνοία τους του προσφέρουν, κάνει μικροδουλειές και επιδιορθώσεις, ενώ ποτέ δεν ξεχνάει να τραβάει και μια φωτογραφία του χώρου που τον φιλοξένησε για ένα βράδυ. Για μια φορά όμως το σπίτι στο οποίο αποφασίζει να μείνει, δεν είναι άδειο. Εκεί θα βρει τη Sun-hwa, μια νεαρή γυναίκα την οποία κακομεταχειρίζεται ο σύζυγός της. 

Οι χαρακτήρες σε όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν ανταλλάσσουν καμία κουβέντα μεταξύ τους και οι ρυθμοί της ταινίας είναι βραδυφλεγείς.  Χωρίς να μιλούν αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο γιατί απλά ήταν προορισμένο να συμβεί έτσι.Το τέλος μάλιστα περικλείει όλη την τρυφερότητα και ποιητική διάθεση με την οποία ξεχειλίζει η ταινία και προσθέτει μια νότα λυρισμού με την αμφιβολία που δημιουργεί για την πραγματική σχέση του ζευγαριού. 

Κουβαλώντας τέσσερα βραβεία – συμπεριλαμβανομένου και αυτό της σκηνοθεσίας – από το φεστιβάλ της Βενετίας 2004 το Ολομόναχοι Μαζί αποτελεί άσκηση στη μινιμαλιστική αφήγηση μιας ερωτικής ιστορίας. Όσα όμως δεν λέγονται με λόγια, καταφέρνει ο Kim ki-Duk να αποδώσει στο πανί με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία υπογράφοντας μια από τις πιο ρομαντικές και απλές ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ –  BINJIP

Crime, Drama, Romance | 2005 | UK, P | 88΄

σκηνοθεσίαKi-duk Kim

παίζουν: Seung-yeon Lee, Hee Jae

21:30 | Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18