Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Δήμου Τριφυλίας για την λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΟΤΑ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη. το βράδυ χθες Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα,.

Η εν λόγω σύμβαση, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, έχει αντικείμενο υποστηρικτικές ενέργειες για την λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου, στο υφιστάμενο προς τον σκοπό αυτό κτήριο.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επισκευή και βελτίωση των πιο πάνω εγκαταστάσεων, καθώς και η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα που προσδιορίζονται για πώληση.

“Πάνω από 20 χρόνια είχε κατασκευαστεί στο Κοπανάκι κτήριο για την ζωαγορά το οποίο για άγνωστους λόγους δεν λειτουργούσε, με συνέπεια να απαξιώνεται η δημόσια περιουσία και η διαδικασία να γίνεται στην ύπαιθρο με  συνθήκες που απάδουν σε αναπτυγμένη χώρα. Πλέον, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας το κτήριο θα τεθεί σε λειτουργία και η εν λόγω διαδικασία θα γίνεται σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει ο νόμος. Στο εξής, σε όποιον δέσει ζώα σε δέντρα θα επιβάλλονται τα αναλογούντα πρόστιμα” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.