Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα – Ικανοποιούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς. Ήδη έχει εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό το φυσικό αντικείμενο του έργου (εκκρεμούν ασφαλτοστρώσεις κ.ά.), το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 το έργο επισκέφτηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Πρόκειται για έργο του Δήμου Καλαμάτας το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό μελέτης 1.419.000€ και εκτελείται από την εταιρεία «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.», με το ποσοστό έκπτωσης της εργολαβίας να ανέρχεται σε 57,36%.

Οι παρεμβάσεις του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου. Επίσης, κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών, έργα ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).