ΠΡΟΣΟΧΗ – Τι είναι το blue whale challenge

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από EΠIBEBAIΩΜΕΝΟ κρούσμα του blue whale challenge και στη περιοχή Τούμπας και Τριανδρίας αλλά και πανελλαδικά σας παρέχουμε τις εξής πληροφορίες για να προστατέψουμε παιδιά και μαθητές:
Το “Blue Whale Challenge” είναι όπως αναφέρουν και οι ελληνικές Αρχές “ένα φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος σε σειρά δοκιμασιών οι οποίες ανακοινώνονται μέσω των social media.
Σε αυτές, κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί “επικεφαλής”, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).
Εαν κάποιος γονέας / καθηγητής-ρια υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στην επικίνδυνη αυτή σειρά δοκιμασιών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μιλήστε στα παιδιά,μιλήστε στους μαθητές και τις μαθήτριες και ενημερώστε αμέσως τις Αρχές!
Ενημερωθείτε και ενημερώστε, τους συναδέλφους, τους γείτονες τους μαθητές και τα παιδιά σας!