Προχωρά η ανάπλαση εισόδου των Φιλιατρών αλλά η δημοτική οδοποιία μπάζει…νερά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παραμένουν τα προβλήματα στην δημοτική οδοποιία των Φιλιατρών, τόσο λόγω των έργων στην είσοδο της Τριφυλιακής πόλης, κυρίως όμως λόγω των οδικών αρτηριών που μπάζουν νερά…. προκαλώντας αγανάντηση στους οδηγούς που διέρχονται από την πόλη.
Από το Σεπτέμβριο υποτίθεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για μοναδικό έργο που εκτελείται στην περιοχή με την ανάπλαση της εισόδου της πόλης, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφοριακή ροή όπως και σε πρόσβαση σε σημεία κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι σχολικές μονάδες, το Φουρναράκειο κι αλλού. 
Το έργο είναι μεν θετικό από τον Δήμο Τριφυλίας με ιδίους πόρους καθώς εκτός από τις πεζοδρομήσεις με πλακόστρωση στην είσοδο της πόλης ως το μνημείο με την υδρόγειο σφαίρα, τα συνεργεία προχωρούν με την κατασκευή ρείθρων και φρεατίων καθώς θα διευκολύνει την ζωή των κατοίκων, ωστόσο είναι το μόνο που αρχίζει να συντελείται στη περιοχή ιδίως ενόψει εορτών. Σε κάποιες περιπτώσεις εκτός από την ανάπλαση θα απαιτηθεί κάποια στιγμή η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κατά μήκος των κεντρικών οδών όπως και ο εκσυγχρονισμός των αγωγών αποχέτευσης.
ΔΡΟΜΟΙ..ΛΙΜΝΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Μπορεί η είσοδος της πόλης να ετοιμάζεται, όμως σε άλλα σημεία της πόλης παρατηρούνται προβλήματα με την απορροή βρόχινων υδάτων καθώς η δημοτική οδοποιία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Όπως συμβαίνει στη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, την έξοδο της πόλης μετά το τέρμα της οδού Δεκατεσσάρων, στην περιοχή κοντά στο Κέντρο Υγείας καθώς και στην περιοχή του παλιού γηπέδου. Μάλιστα με τις βροχές όπως μας έστειλε αναγνώστης μας δρόμοι πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η απορροή υδάτων. Για το θέμα αυτό ελπίζουμε ότι με μελλοντική τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος θα διορθωθεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ