Πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία Νίκα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης απηύθυνε την πρώτη του επίσημη προεκλογική ομιλία σε ανοικτό ακροατήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» Παναγιώτης Νίκας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αμφιθέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά ήδη είκοσι λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην οποία παραβρέθηκε κόσμος από όλη την Περιφέρεια, κυρίως από τη Μεσσηνία, όπως ήταν αναμενόμενο.

Καταχειροκροτούμενος μπήκε στο αμφιθέατρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάποιος από το ακροατήριο προέτρεπε τον κόσμο να φωνάξει «νάτος, νάτος, ο Πρωθυπουργός!».

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το ταχύτερο δυνατό πρέπει να αλλάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Αμέσως μετά, κάλεσε τον βουλευτή Κώστα Βλάση στο βήμα. Ο κ. Βλάσης εκτίμησε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα είναι σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. «Σίγουρα, με τη βοήθεια όλων μας, θα αναλάβετε τις τύχες του τόπου», είπε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Νιώθω περήφανος που βλέπω τον κόσμο της Πελοποννήσου σε μια συγκέντρωση αυθόρμητη και ενθουσιώδη. Είναι μια εκδήλωση που γεννάει ελπίδα, από το πιο απλό μέλος ως τον πρόεδρο του κόμματος. Η ΝΔ είστε εσείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη, για έναν αγώνα που θα φέρει ανάταση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια αριστερής διακυβέρνησης και είπε: «Το κόμμα μας, έχοντας αναλάβει τις ευθύνες του και έχοντας αναγνωρίσει τα λάθη και τις παραλείψεις μας, είναι εδώ για να δείξει ότι υπάρχει αύριο. Η Αρκαδία είναι η μήτρα και της ελευθερίας και η μήτρα του φωτός, των αγώνων. Από αυτό το μέρος θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας για τις εκλογές. Σήμερα υποδεχόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επόμενο πρωθυπουργό, αλλά υποδεχόμαστε και τον Παναγιώτη Νίκα, τον επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έναν άνθρωπο του οποίου το ήθος, η εντιμότητα και το έργο μιλάνε περισσότερο από ποτέ. Οι Πελοποννήσιοι έχουμε ανάγκη τον Παναγιώτη Νίκα, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάμε δυνατά, ο αγώνας ξεκινάει».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίππος:

«Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε, και ευχαρίστησε τον ακούραστο και αεικίνητο γραμματέα Αυγενάκη, όπως τον χαακτήρισε, τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τους πρώην βουλευτές, δημάρχους, τον γραμματέα Οργανωτικού Κονταδάκη, τους Λυκουρέντζο και Λαμπρόπουλο, αναφέρθηκε στην ιστορία της Τριπολιτσάς και στον αγώνα του Παναγιώτη Νίκα.

«Με μετριοπάθεια, ρεαλισμό, οξυδέρκεια αφήνει μεγάλη κληρονομιά. Η κληρονομιά του αυτή αποτελεί εγγύηση για την προσφορά του ως αυριανού περιφερειάρχη Πελοποννήσου», είπε, και πρόσθεσε:

Να κυματίζει πρώτο το γαλάζιο στον ουρανό.

Στη συνέχεια, μίλησε η κυρία Κυριακοπούλου, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, η οποία, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο κ. Νίκας ήταν και δάσκαλός της:

«Από τον παλμό και τη μαζικότητά της, η εκδήλωση δίνει το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τη μιζέρια, το ψέμα και τον λαϊκισμό. Η Μεσσηνία θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, αυτοδύναμη, και ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει τον Παναγιώτη Νίκα περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Χαρακτήρισε τον κ. Νίκα ως δημιουργικό, μεθοδικό και αποτελεσματικό. «Είναι τεχνοκράτης, υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι έντιμος και αγωνιστής», είπε.

Ο κ. Κορδόσης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορίνθου, αναφερόμενος στον κ. Νίκα είπε:

«Τα έργα του μιλάνε. Το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι η ενότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Η ενότητα εκφέρεται διά στόματος του προέδρου. Και εμείς πρέπει να την διαφυλάσσουμε, εκτελώντας τις εντολές του προέδρου. Αν δεν κάνουμε αυτό, τότε θα λέμε τα ίδια. Δήμος – Περιφέρεια – εθνικές εκλογές είναι αλληλένδετα».

Ο κ. Ορφανός, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας, είπε:

«Να διαδηλώσουμε την πλήρη και ανεπιφύλακτη στήριξή μας στην υποψηφιότητα Παναγιώτη Νίκα. Η Πελοπόννησος έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Να αναληφθούν τολμηρές πρωτοβουλίες, να προσελκύσουμε επενδύσεις. Η επιτυχημένη διαδρομή του Παναγιώτη Νίκα, δίνει τα εχέγγυα. Στηρίζουμε την επιλογή σας, σας ευχαριστούμε».

Ο κ. Σχοινοχωρίτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας και πρόεδρος ΝΟΔΕ του Νομού, αναφέρθηκε στην περιφερειακή αρχή και υπογράμμισε:

«Εννιά χρόνια, ζούμε ένα σύστημα εξουσίας που υποβάθμισε τον τόπο μας. Τα λόγια περίσσευαν, ανερμάτιστα, ανύπαρκτο το έργο των απερχόμενων, έως επικίνδυνο. Οι απερχόμενοι αγνόησαν, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν τι γινόταν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η Αργολίδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ. Οι απερχόμενοι κατακερμάτισαν τους πόσους σε πανηγυράκια. Καταγγέλλω τους απερχόμενους ως τους κύριους υπεύθυνους της φτωχοποίησης του Νομού μου».

Ακολούθως, καταχειροκροτούμενος, ανέβηκε στο βήμα ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε άπαντες θερμότατα και είπε ότι θα αγωνιστεί να αποδείξει τις «υπερβολές», όπως είπε, που ακούστηκαν για τον ίδιο. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Αβραμόπουλο για τη συμπαράστασή του, αλλά και τους βουλευτές, τον κ. Λυκουρέντζο και τον κ. Λαμπρόπουλο.

«Όλους σας διαβεβαιώνω ότι θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και θα αξιοποιήσω την πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία μου για τη νίκη, αλλά και για την αξιοποίηση αυτής της νίκης. Για την προαγωγή του λαϊκού συμφέροντος. Δεν μας φοβίζουν οι μηχανισμοί και η καθημερινή προπαγάνδα που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά χρήματα».

Ο κοτσαμπασισμός δεν θα μας κάμψει.

«Η νίκη προϋποθέτει ενότητα, αγώνα, πίστη στις ιδέες μας και προσήλωση στο γενικό συμφέρον».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «οδυνηρή», όπως την χαρακτήρισε, πραγματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Στα 8 χρόνια, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια, βρίσκεται στον βάλτο της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της πληθυσμικής συρρίκνωσης, όπως και η χώρα. Δεν ευθύνεται μόνο η Περιφέρεια, αλλά όλοι όσοι έχουμε θέση, όσοι διοικούμε, όσοι διαχειριζόμαστε χρήματα».

Η θέση του πρωτοπόρου αξίζει στην Πελοπόννησο, και όχι του ουραγού.

Ακόμη, ανέφερε κάποια στοιχεία σε σχέση με τη χαμηλή, όπως είπε, απορροφητικότητα που παρουσιάζει το ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο, και αμέσως μετά πέρασε στη διαχείριση των απορριμμάτων, λέγοντας ότι πολλοί Δήμοι ξοδεύουν κάθε έσοδό τους στη μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ μίλησε και για την ανάγκη αναβάθμισης του παλιού μας εθνικού δικτύου, από τα χειρότερα στην Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πλήρη αποτυχία της δακοκτονίας, όπως είπε, στα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, στην πλημμελή, όπως την χαρακτήρισε, αντιμετώπιση κωνωποειδών. Και επιφύλαξε ένα βαρύ κατηγορητήριο για τον εν ενεργεία περιφερειάρχη, λέγοντας ότι δείχνει ικανότητα «μόνο για ό,τι συνδέεται με την πολιτική επιβίωση, επιρροή και επικράτηση, χωρίς όρους και κανόνες, με ανεξέλεγκτη διάθεση ποσών για την επιβολή τηλεοπτικής πραγματικότητας, τη χειραγώγηση, τη στρεψοδικία, οποιουδήποτε εξέφραζε αντίθετη γνώμη».

Προανήγγειλε ότι με τη δική του περιφερειακή διακυβέρνηση θα γίνεται ορθολογική διαχείριση των χρημάτων και ότι θα γίνονται «μεγάλα έργα» αφού, όπως ανέφερε, η Περιφέρεια είναι για να υλοποιεί μεγάλα έργα και οι Δήμοι για να ασχολούνται με τα μικρότερα:

«Να πούμε, επιτέλους, πήραμε ένα αξίωμα και κάτι αφήσαμε σε αυτόν τον τόπο».

Δεν μπορούμε να μετατρέπουμε τα χρήματα σε χαρτοπόλεμο.

«Με απόλυτη προτεραιότητα θα φροντίσουμε για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, για τη διάβρωση των ακτών, την καταπολέμηση της λειψυδρίας, την έλευση του φυσικού αερίου. η φτώχεια μας έχει ανάγκη, σε αυτόν να είμαστε δίπλα, ταπεινοί πάντοτε. Θα συνεργαστούμε με τους βουλευτές μας, αλίμονο στον περιφερειάρχη που θεωρεί υποτακτικό τον δήμαρχο. Θα φροντίσουμε για τον πολιτισμό ως ουσία ζωής, ως βραχίονα ανάπτυξης. Με πίστη στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, με προσήλωση στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες, με σεβασμό στις ιδέες των άλλων, με φροντίδα για τον πολιτικό πολιτισμό. Θα γίνουμε η Πελοπόννησος της συνεννόησης, της συνεργασίας και της προόδου.

Πρόεδρε, δεν θα σας διαψεύσουμε, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε:

Δεν θα σας προδώσω ποτέ, θα σταθώ δίπλα σας, πρώτα η πατρίδα, μέσα από την καρδιά μου, θα κάνουμε αγώνα χωριό-χωριό, πόλη-πόλη, σπίτι-σπίτι.

http://www.arcadiaportal.gr