Π.Ε. Μεσσηνίας: Έργα προστασίας των ακτών στην Αίπεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτοψία στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας της Αίπειας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Μετά και την πρόσφατη υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον ανάδοχο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση των προβόλων, των υφάλων και των λοιπών αμυντικών έργων που προβλέπει η μελέτη.

Πρόκειται για ένα έργο που επιλύει προβλήματα διάβρωσης στον Άγιο Ανδρέα, εκατέρωθεν αλλά και βορειότερα από το αλιευτικό καταφύγιο, έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι «Η προετοιμασία του έργου αυτού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, ολοκληρώθηκε η μελέτη του επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, και φτάσαμε σήμερα στο σημείο της υλοποίησης, με στόχο να προστατευτεί το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα. Είναι ένα έργο το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από την διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση».