Π.Ε. Μεσσηνίας: Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και καθαρισμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές εργολαβίες στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος. Ειδικότερα στην περιοχή Οιχαλίας έχουν ολοκληρωθεί, κατά θέσεις οι καθαρισμοί στο Χάραδρο, για μήκος 1800 μέτρα περίπου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός των τάφρων και πρανών του οδικού δικτύου από Κάτω Μέλπεια – Άνω Μέλπεια και προς Μοναστηράκι. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αντίστοιχες εργασίες και στην οδό Δεσύλλα – Καρνάσι – Δασοχώρι – Αγία Θεοδώρα.

Ανάλογες εργασίες έχουν υλοποιηθεί και στην περιοχή Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίες όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά ολοκληρώνονται άμεσα στο Βασιλίτσι, ενώ παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη στη Χρυσοκελαριά, Βασιλίτσι και στον οικισμό Λειβαδάκια.

Παράλληλα με τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε καθαρισμός βλάστησης, κοπή κλάδων που προβάλλουν στο οδόστρωμα και απομάκρυνση προϊόντων, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο τμήμα της εθνικής οδού Τσακώνα – Καλό Νερό.

Επίσης στα τμήματα Μεσσήνη – Ριζόμυλος, Μεσσήνη – Σκάλα και Καλαμάτα έως τουριστικό Ταϋγέτου έγινε επούλωση λάκκων με ψυχρή άσφαλτο. Τέλος τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας απομάκρυναν καταπτώσεις, όπου ήταν αναγκαίο, στην 1η επαρχιακή Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας.