Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ.Στάθης Αναστασόπουλος, την Κυριακή 18 Ιουλίου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, ο οποίος βρέθηκε στην Καλαμάτα στα πλαίσια της έναρξης του 27ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Συζήτησαν θέματα συνεργασίας του Υπουργείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα για τα προγράμματα που σχεδιάζει να υλοποιήσει το Υπ. Πολιτισμού και αντίστοιχα ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για δράσεις πολιτισμού, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα για την πρόθεση του υπουργείου που σχεδιάζει να υποστηρίξει θέματα παραδοσιακών τεχνικών, όπως χειροτεχνία και υφαντική τέχνη, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία ώστε από την πλευρά της Περιφέρειας να προβλεφθούν και συμπληρωματικές δράσεις με στόχο το αποτέλεσμα να είναι πιο ολοκληρωμένο.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη τον Υφυπουργό για το έργο του, δεσμεύτηκε για νεότερη συνάντηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω κοινός σχεδιασμός δράσεων πολιτισμού.