Π. Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για τα προβλήματα του ΓΟΕΒ Παμίσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ευρεία συνάντηση στα πλαίσια λειτουργίας του ΓΟΕΒ Παμίσου, συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου.

Συμμετείχαν η πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ. Αρχοντάκη, ο ανάδοχος λειτουργίας του  αντλιοστασίου Αγίου Φλώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πέντε υδρονομείς και ο υδραυλικός του ΓΟΕΒ. Στόχος της συνάντησης η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου, κλειστού και ανοικτού, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και σχετίζονται με τη μείωση της πίεσης, έχοντας αποτέλεσμα την αδυναμία του δικτύου να αρδεύσει όλους τους καλλιεργητές.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, εντοπίστηκε ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του αντλιοστασίου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες επίλυσης του θέματος.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για το σχεδιασμό της Περιφέρειας, που στοχεύει στην υλοποίηση έργων ενίσχυσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ και αναβάθμισης των υποδομών του. Τα έργα αυτά αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, 1,2 εκ. ευρώ, έργα αναβάθμισης του στραγγιστικού αρδευτικού και οδικού δικτύου, επίσης 1,2 εκ. ευρώ καθώς και έργα που θα αντληθούν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του κλειστού δικτύου με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ΓΟΕΒ και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, τονίστηκε για άλλη μια φορά, ότι για την εύρυθμη λειτουργία του  οργανισμού, θα πρέπει άμεσα οι καλλιεργητές να εξοφλήσουν τις οφειλές προηγούμενων ετών, διαφορετικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι οφειλές θα βεβαιωθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ