Π. Νίκας: Η Περιφέρεια θα συνδράμει για να λειτουργήσει και πάλι το μουσείο δασικής ιστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Θα βοηθήσουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανασυγκρότηση του μουσείου δασικής ιστορίας του Μαινάλου, που μπορεί να επιτελέσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και νέων σε περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα στη δασοπονία” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Χρυσοβίτσι, το οποίο επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε να γίνει από τον Δήμο Τρίπολης η μελέτη των απαιτούμενων έργων ανακατασκευής του για 10 χρόνια κλειστού μουσείου και η Περιφέρεια να αναλάβει να χρηματοδοτήσει την υλοποίησή τους. Δήλωσε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει και πρόσληψη ανθρώπων από την περιοχή, οι οποίοι θα αναλάβουν να το λειτουργούν.

Τον Π. Νίκα στην επίσκεψή του συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο αρμόδιος επί των Τεχνικών Έργων αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος στο Τμήμα Απασχόλησης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας Θεόδωρος Τσάμης, ο πρώην δήμαρχος Φαλάνθου Κώστας Ψυχάρης, όπως επίσης συνεργάτες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, την κοιτίδα των Κολοκοτρωναίων, προκειμένου -όπως τόνισε- “να αποτίσει τιμή προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Γένους, αλλά και για να διαπιστώσει την προσβασιμότητα στον εν λόγω χώρο και τα έργα που απαιτούνται”.