Π. Νίκας στο Κ.Υ. Καλαμάτας, “πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς το ΕΣΥ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να μην θεωρούμε ούτε ως ακραίες, ούτε ως ‘υπονομευτικές’ τις φωνές που ακούγονται από διάφορες πλευρές”.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, προς το οποίο παρέδωσε έναν ακόμα οικίσκο τύπου isobox.

“Ως Περιφέρεια κάνουμε το καθήκον μας σε ο,τιδήποτε μας ζητηθεί. Δεν είναι το ζήτημά μας ένα ακόμα isobox, έχουμε διαθέσει δεκάδες στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία, τα οποία τα έχουμε υποστηρίξει και με ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό” συνέχισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι “υποστηρίζουμε όλα τα αιτήματα που κατατίθενται απ’ όλους για την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας”.

Π. Νίκας στο Κ.Υ. Καλαμάτας, “πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς το ΕΣΥ”

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “τα νοσοκομεία μας χρειάζονται, επειγόντως, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και διοικητικό εν γένει προσωπικό -και προφανώς πρέπει να παραμείνει αυτό που εργάζεται εκεί” για να υπογραμμίσει στη συνέχεια:

“Η πανδημία, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σύστημα υγείας, πρέπει να αποτελέσει για όλους μας ένα μάθημα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σύγχρονο, κρατικό, σύστημα υγείας για να μπορεί να υποστηρίζει τον πληθυσμό -και όπως γνωρίζετε το κρατικό σύστημα υγείας στηρίζει περισσότερο τον αδύνατο, τον φτωχό συμπολίτη, προς τον οποίον πρέπει πάντα να στρέφουμε το βλέμμα μας και τον στηρίζουμε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό”.

Π. Νίκας στο Κ.Υ. Καλαμάτας, “πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς το ΕΣΥ”

Απευθυνόμενος ακολούθως προς τον διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμάτας, χειρουργό Παναγιώτη Κατσαφάδο, ο περιφερειάρχης επισήμανε πως “στο πρόσωπο του κ. Κατσαφάδου ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τιμούμε όλους αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν τον καιρό της πανδημίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αντεπεξήλθαν”.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι το αστικό Κέντρο Υγείας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει προσφέρει ιδιαίτερα σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ εξήρε τον ρόλο του νοσοκομείου Καλαμάτας και τη μεγάλη προσφορά του ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Π. Νίκας στο Κ.Υ. Καλαμάτας, “πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος και από όλους εμάς το ΕΣΥ”

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας απηύθυνε ευχαριστίες τόσο προς τον γενικό διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Βασίλη Διαμαντόπουλο, όσο και προς τον υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο που ήταν επίσης παρών, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Π. Κατσαφάδος εξέφρασε και αυτός ευχαριστίες προς την Περιφέρεια και προσωπικά προς τον περιφερειάρχη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν “από την  πρώτη στιγμή δίπλα μας, όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά και οικονομικά. Μας προφέρατε τα πάντα και είσαστε παρών σε κάθε έκκλησή μας”.