π. Φίλιππος: “Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και όχι το «δεκανίκι» οποιουδήποτε θέλει να την εκμεταλλεύεται για ιδιοτελείς σκοπούς, ακόμη και πολιτικούς”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην πόλη της Καλαμάτας τιμήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η εορτή του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία έχει θεσπισθεί να τιμά ιδιατέρως ο Νομικός κόσμος της Καλαμάτας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, εκπροσωπούντος στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας και πολυάριθμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πολιτευτές. Επιπλέον παρέστησαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας κ. Κατσαφάδος, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Κωνσταντέλλης και ο Διευθυντής  Αστυνομίας Μεσσηνίας κ. Ροΐδης.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στον «μεγάλο άγνωστο» για τους περισσότερους που είναι το Άγιο Πνεύμα. Τόνισε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στις δωρεές Του προς τον άνθρωπο. Είπε χαρακτηριστικά ότι “Αν η Εκκλησία είναι το Σώμα του  Χριστού, τότε το Άγιο Πνεύμα είναι η ψυχή και η ζωή αυτού του Σώματος”, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως “Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και όχι το «δεκανίκι» οποιουδήποτε θέλει να την εκμεταλλεύεται για ιδιοτελείς σκοπούς, ακόμη και πολιτικούς”.