Ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tο Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο πολυβραβευμένος μαθητής Κώστας Μάρκου, θα παρουσιάσει στο κοινό ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα J.S. Bach, Sergei Rachmaninoff, L. v. Beethoven, Franz Liszt και Sergei Prokofiev.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου κατάγεται από την Αλβανία και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρόνων. Είναι τελειόφοιτος στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων το 2021 τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Μusicarte”, όπου του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο με τίτλο International Cultural Federation 21st Century για την επίδοσή του.

Την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το Δεύτερο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου “De Bach Au Jazz”.

Έχει παρακολουθήσει Masterclasses με την Αλεξία Μουζά και τα τελευταία 5 χρόνια τιμάται με υποτροφία λόγω εξαιρετικής επίδοσης. Τον Ιούνιο του 2022 συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Άνοιξη των Πλήκτρων” που διοργανώνει το Δ.Ω.Κ. ενώ τον Ιούλιο έδωσε ένα ατομικό ρεσιτάλ στην πόλη Φιέρ της Αλβανίας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.