Σαμαράς, Κουμάντου, Κυριακοπούλου, Λαμπρόπουλος, Μαντάς, Ντίντα και Χρυσομαλλης οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το μεσσηνιακό ψηφοδέλτιο έκρυβε …εκπλήξεις, καθώς κάποιοι που θεωρούνταν “σίγουροι” υποψήφιοι, τελικά βρέθηκαν “εκτός”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ηγείται του μεσσηνιακού ψηφοδελτίου και ακολουθούν με αλφαβητική σειρά, οι Παναγιώτα (Πιπίνα) Κουμάντου, η Αναστασία (Νατάσα) Κυριακοπούλου, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Περικλής Μαντάς, η Παναγιώτα Ντίντα και ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι βουλευτές με την επαγγελματική τους ιδιότητα, όπως ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είναι οι κάτωθι:

Υποψήφιοι Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

Από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, λόγω ενδεχομένως και της ποσόστωσης των γυναικών, βρέθηκαν εκτός -μεταξύ άλλων- και οι γιατροί Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το μεσσηνιακό ψηφοδέλτιο είναι σαφέστατα ανανεωμένο σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που συνάδει με την γενικότερη πανελλήνια επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κόμματος για τους υποψήφιους βουλευτές, είναι η εξής:

“Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
 
Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.
 
Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.
 
Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.
 
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές”.