Σε απόγνωση οι παραγωγοί καρπουζιού στην Τριφυλία – Ευτελιστικές τιμές στις εξαγωγές – VIDEO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο μεγάλων όσο και μικρών καλλιεργητών που βλέπουν το εισόδημά τους άμεσα να εξανεμίζεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από την απώλεια εισοδήματος κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν δεκάδες καλλιέργειες καρπουζιού χωρίς συγκομιδή, με αποτέλεσμα το καλοκαιρινό φρούτο να σαπίσει στα χωράφια.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του παραγωγού αλλά και δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας κ. Άγγελου Κοροβήλα από τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ο οποίος μίλησε στην εκπομπή μας πρωινό δρομολόγιο. Ο έμπειρος παραγωγός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την εκκίνηση της τιμής του καρπουζιού στα 45 με 50 λεπτά αναφέροντας ότι σε τρεις μέρες κατρακύλησε με αποτέλεσμα να φτάνει σήμερα κοντά ή κάτω από τα 15 λεπτά το κιλό.

ΑΚΡΙΒΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Σημείωσε ότι το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος ανά στρέμμα είναι πολύ περισσότερο ακόμα και από τα 23 λεπτά το κιλό που αγγίζει το κόστος περίπου της παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ έχουν υποστεί σοβαρή απώλεια και ζημιά εισοδημάτων.

Σε ερώτηση για τις εισαγωγές καρπουζιού από άλλες χώρες επιβεβαιώνεται ότι έρχονται καρπούζια από τρίτες χώρες χωρίς να τηρούνται φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι. Μάλιστα έρχονται καρπούζια και από την περιοχή της Τουρκίας όπως αποκάλυψε. Το γεγονός αυτό συνιστά άμεση καταστροφή των παραγωγών της περιοχής της Τριφυλίας καταλήγοντας, με αφορμή ερώτηση για το αρμόδιο υπουργείο, αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι θα πρέπει να αφήσουν τα γραφεία τους και να έρθουν στον τόπο παραγωγής και να δουν την σκληρή πραγματικότητα στα χωράφια.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

VIDEO KYPARISSIA TV: https://youtu.be/hjNdMsvxWsw