Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα διευθέτησης στα ρέματα Πολιτέικο Ι & ΙΙ και Κερεζένια στην ανατολική Καλαμάτα από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του Αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» και αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, με το κόστος να ξεπερνά τα 17 εκατ. €.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο μεγάλο έργο, ανέφερε τα εξής:

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ανατολικής πόλης, που επί της ουσίας με μια σήραγγα 2,5 χλμ, ένα έργο προϋπολογισμού 14 εκατ. € συν το ΦΠΑ, που ξεπερνά λοιπόν τα 17 εκατομμύρια €, θα διαχειριστεί τα όμβρια ύδατα των ρεμάτων Πολιτέικο Ι & ΙΙ, οδηγώντας τα στο ρέμα Κερεζένια, και αυτά θα οδηγηθούν στη θάλασσα. Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που έρχεται ως συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου και ως συνέχεια των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, και μόλις ολοκληρωθεί αυτό -ο χρόνος ολοκλήρωσής του είναι 24 μήνες και ήδη δουλεύεται ένα 6μηνο τώρα- θα ακολουθήσει από την εταιρεία το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό του Πηδήματος, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. €. Ένα εξίσου σημαντικό έργο και αυτό, γιατί θα διαχειριστεί τα όμβρια από τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός και θα τα οδηγήσει στον ποταμό Άρι».