Σημαντικά ευρήματα στις ανασκαφές στο Λύκαιον όρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο Λύκαιο όρος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και αμερικανούς αρχαιολόγους με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Ρομάνο.

Οι ανασκαφές φέρνουν στο φως ευρήματα που εκπλήσσουν, αν και προς το παρόν, όπως ανέφερε η κα.Άννα Καραπαναγιώτου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, δεν είναι ανακοινώσιμα. Οι ανασκαφές γίνονται στην κορυφή του Λυκαίου Όρους, εκεί που ήταν ο βωμός του Λύκαιου Δία και την περσινή χρονιά βρέθηκε σκελετός.

Την φετινή χρονιά ανακαλύπτονται και νέα ευρήματα.

Οι ανασκαφές υλοποιούνται με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αφού έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, που έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου βρέθηκαν στο χώρο των ανασκαφών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των ανασκαφών από την κα.Καραπαναγιώτου.

Να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και ο δήμος Μεγαλόπολης δίνουν μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκαίου Όρους και για το λόγο αυτό έχουν υλοποιηθεί αρκετά οδικά έργα και θα υλοποιηθούν και κάποια ακόμα, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στον χώρο, αλλά και να γίνει πραγματικότητα η διασύνδεση με τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Στις αρχές Αυγούστου (5-13) θα διοργανωθούν και τα Λύκαια.Πρόκειται για την 12η αναβίωση των πιο παλιών αθλητικών και όχι μόνο αγώνων που διεξάγονταν στην Αρκαδία.

Πηγή: http://www.drt915.gr