Σημαντικά νέα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ψήφιση σημαντικών νέων έργων εισάγεται προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σήμερα Τρίτη 17 του μήνα. Τα έργα αυτά είναι:

Α) Έργα με χρηματοδότηση από την τρίτη φάση του δανείου, που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Είναι τα εξής:
1) η ολοκλήρωση του γηπέδου Θουρίας, μαζί με το δύσκολο έργο βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς το γήπεδο,
2) η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου του «Απόλλωνα» στο Ασπρόχωμα,
3) συμπληρωματικές εργασίες για το γήπεδο στα Παλιάμπελα, δηλαδή διαμόρφωση χώρου πολλών στρεμμάτων γύρω από το γήπεδο, δυτικά και ανατολικά αυτού
4) ο ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο του Ασπροχώματος
5) η ολοκλήρωση του Δημοτικού Καταστήματος στο Ασπρόχωμα, όπου θα στεγασθούν οι Δημοτικές Υπηρεσίες, ο αθλητικός σύλλογος και οι πολιτιστικοί σύλλογοι.
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1.600.000 ευρώ γι’ αυτά τα έργα.

Β) Από το Πράσινο Ταμείο και με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν:
1) η ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Μέγαρο Χορού, ώστε να υπάρξει σύνδεση του Μεγάρου Χορού με την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου,
2) η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, από τη Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, με δημοτικό φωτισμό, πεζοδρόμια και θέσεις για φορτοεκφόρτωση – ενδεχομένως να υπάρχουν και ελάχιστες θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση. Στο έργο περιλαμβάνονται η ανάπλαση της οδού Σφακτηρίας (το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει να είναι πεζόδρομος), καθώς και των οδών που είναι κάθετοι στον πεζόδρομο Αριστομένους. Επίσης, θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς και του πάρκου που βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, στην προβολή της Κολοκοτρώνη.

Γ) Θα γίνει, ακόμη, ένα πολύ μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας, το οποίο συνίσταται στην παράκαμψη της Βέργας, από το Arosa μέχρι το Aλμυρό και την 1η Επαρχιακή Οδό, για εύκολη πρόσβαση στην Άνω Βέργα, χωρίς να χρειάζεται να περνά κανείς από τους στενούς δρόμους της Βέργας. Η παρέμβαση αυτή θα γίνει δεδομένου ότι έχει κατασκευαστεί ο δρόμος Άνω – Κάτω Βέργα. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 1 εκατ. ευρώ.