Στην Κορώνη 62 μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για 62 μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ το όνειρο να φτάσουν στην Ευρώπη δεν έγινε πραγματικότητα. “Πνίγηκε” στα ανοικτά της Κορώνης.
Εκεί εντοπίστηκε από λιμενικούς το σκάφος που επέβαιναν.
Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και άρχισαν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κτίριο Κλάπα στην Κορώνη και το σκάφος – με Ουκρανούς διακινητές πλήρωμα – οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο Πύλου.
Από ώρα σε ώρα οι μετανάστες θα οδηγηθούν στην Καλαμάτα. Οι διακινητές θα οδηγηθούν κι αυτοί στην Καλαμάτα, αλλά στην Εισαγγελεία όταν σχηματιστεί δισκογραφία σε βάρος τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή Μαράθι (ανάμεσα σε Βασιλίτσι και Φοινικούντα) εντοπίζεται σκάφος με μετανάστες και Ουκρανούς διακινητές. Μάλιστα, σε μια παρόμοια περίπτωση περίπου 40 μετανάστες βάδιζαν στον επαρχιακό δρόμο, αναζητώντας το σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή “Μ. ΜΑΡΑΘΙ” του Δήμου Κορώνης, το Ι/Φ σκάφος “ΘΕΑΝΩ” Ν.ΠΕΙΡΑΙΑ 11431, με πενήντα οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ από παρακείμενη ακτή περισυνέλεξε τέσσερις αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.
Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος «ΘΕΑΝΩ», συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Φοινικούντας, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά εξήντα δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων οι πενήντα επτά αλλοδαποί ήταν κάτοχοι δελτίων αιτούντων ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πέντε στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.