Στη Κυπαρισσία φιλοξενούνται οι 41 μετανάστες (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών για την περισυλογή 41 μεταναστών που προς το παρόν διαμένουν στις Εργατικές κατοικίες με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Πρόκειται συνολικά για 41 διασωθέντες μετανάστες από ακυβέρνητο σκάφος ανοικτά του Μάραθου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι άντρες , οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος στην περιοχή του Μάραθου το πρωί της Πέμπτης με προορισμό την Ιταλία. Ωστόσο ελάχιστα μίλια από τις ακτές το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη ένας από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων οι οποίο αργότερα με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού σταθμού Κυπαρισσίας ήταν άψογη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ενώ αναμένεται στους πρόσφυγες να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας οι 20 εκ των διασωθέντων έχουν νόμιμα έγγραφα, καθώς μεταξύ του βρίσκονται και 4 ανήλικοι. 


ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ