Στη Μαδρίτη μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus του 10ου ΔΣ Καλαμάτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σύστημα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 5 εκπαιδευτικοί, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus του 10ου ΔΣ Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, οι Γιώργος Κοσμόπουλος, Μαρία Παραρά, Αθανασία Κατσαριώτη, Ιωάννα Παναγιωτοπούλου  και Δωροθέα Λαμπρίδη, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο FUHEM Colegio Hipatia που εδρεύει στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Πρόκειται για την τρίτη διακρατική συνάντηση που είχαν στα πλαίσια του προγράμματος «ActiveSchool Days» (http://activeschooldays.blogspot.gr/) στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο ως εταίρος. Τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία είναι από τη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία.

              Οι εκπαιδευτικοί από την φινλανδική, την ελληνική και την ιταλική ομάδα παρουσίασαν σε δασκάλους και μαθητές τη χώρα τους και το Σχολείο τους ενώ έπαιξαν μαζί τους παραδοσιακά παιχνίδια. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του σχολείου όπου παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία του. Οι ομάδες των εκπαιδευτικών είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών.

        Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκπαιδευτική επίσκεψη στην ιστορική πόλη Τολέδο καθώς και η περιήγηση στην παλιά πόλη της Μαδρίτης με αναφορά στα ιστορικά της μνημεία. Η φιλοξενία των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Ισπανίας ήταν εξαιρετική. Η επίσκεψη στο Colegios Hipatia αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους . Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για τον Απρίλιο στην Ελλάδα.