Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμυρών η Μεσσηνία από την επερχόμενη κακοκαιρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την επερχόμενη κακοκαιρία, ανεβάζοντας και ειδικό χάρτη με τις περιοχές που θα πληγούν από έντονα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα.

O έμπειρος μετεωρολόγος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αλλαγή του καιρού προβλέπεται απο τη Δευτέρα πρώτα στα δυτικά και βορεια και μέχρι το βράδυ και στις περισσότερες υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας πλην των Δωδεκανήσων (δείτε τον χάρτη).

Οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 5-6 και τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στα αρχικά στα δυτικά και βορεια και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη αξιόλογες βροχές θα πρέπει να επηρεάσουν το σύνολο της επικράτειας.

Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε φίλες και φίλοι μια τακτική ματιά στη μεγαλύτερη μετεο-παρέα της Ελλάδας, στην σελίδα μου εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Για να μην χάνετε τον… καιρό σας.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμυρών

Στον χάρτη που σας έχω επισυνάψει μαζί το κείμενο μου, σας δίνω τις περιοχές που δίνουν υποψηφιότητα για να εκδηλωθούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της 4ήμερης κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτές τις 4 ημέρες (και ειδικά τη Δευτέρα και την Τρίτη), θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των παρακάτω νομών (η περιφερειών) ώστε σε περίπτωση που θα εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο πολύ ισχυρά φαινόμενα, τουλάχιστον να αποφύγετε τις πλημμύρες:

 

– Επτάνησα

– Θεσπρωτίας

– Ιωαννίνων

– Άρτας

– Πρέβεζας

– Δυτικά Καστοριάς

– Δυτικά Κοζάνης

– Δυτικά Γρεβενών

– Δυτικά Τρικάλων

– Δυτικά Καρδίτσας

– Δυτικά Ευρυτανίας

– Αιτωλοακαρνανίας

– Αχαΐας

– Ηλείας

– Μεσσηνίας

– Δυτικά Αρκαδίας

– Δυτικά Λακωνίας

– Πέλλας

– Ημαθίας

– Κιλκίς

– Θεσσαλονίκης

– Σερρών

– Δράμας

– καβάλας

– Ξάνθης

– Ροδόπης

– Έβρου

– Νησιά ανατολικού Αιγαίου

– Δωδεκάνησα

– Δυτική και νότια Κρήτη