Στον Δήμο Φιλιατρών και στην υπηρεσία Νεωτέρων, στην Πάτρα, προώθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την αναμορφωμένη μελέτη για την πλατεία των Φιλιατρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η αναθεωρημένη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, έργο προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ, η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η εν λόγω μελέτη ήδη προωθήθηκε στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, του υπουργείου Πολιτισμού, στην Πάτρα.

Παράλληλα, η αναμορφωμένη μελέτη έχει σταλεί και στον Δήμο Τριφυλίας, προς ενημέρωση και έκφραση άποψης από τους τοπικούς φορείς -“έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θέλουμε και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, γι’ αυτό και αναλάβαμε ως Περιφέρεια την αναμόρφωση της αρχικά προταθείσας μελέτης, σε μια προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων που εκφράστηκαν, καθώς και των ενστάσεων που είχαν διατυπωθεί από τοπικούς φορείς”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, .

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η πίστωση των 3,2 εκ ευρώ από το πιο πάνω πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών προορίζεται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο.