Στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο Γιώργος Αθανασόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη στην Πάτρα, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Τη συνάντησή τους απασχόλησε το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς και η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού -όπου υπάρχει ανάγκη- με στόχο να αναβαθμιστούν οι μονάδες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ειδικότερα:

-Από τον Δήμαρχο Μεσσήνης επισημάνθηκε ότι είναι πρωτίστης σημασίας η επαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς στην Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας παραμένουν ελάχιστοι ιατροί, αριθμός αντιστρόφως ανάλογος του όγκου των περιστατικών που απευθύνονται στο Κ.Υ. Το γεγονός αυτό καθιστά ανέφικτη την περίθαλψη των ασθενών της περιοχής και απαραίτητη την ενίσχυση του Κ.Υ. με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

-Την ενίσχυση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς με την κάλυψή του από ασθενοφόρο όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς το Ιατρείο αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στην ευρύτερη τουριστική περιοχή. Ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ακόμα ότι χρειάζεται και στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.

-Την καθημερινή παρουσία ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Στην παρούσα φάση ο ίδιος ιατρός, δύο φορές την εβδομάδα εξυπηρετεί τις ανάγκες άλλων Αγροτικών Ιατρείων γειτονικών Κοινοτήτων. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή παρουσία του, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ακόμα ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να παρίσταται γιατρός σύμφωνα με το πρόγραμμα, ειδικά στις απομακρυσμένες κοινότητες όπου εξυπηρετούνται κυρίως υπερήλικες.

Επιπλέον αιτήθηκε την παραχώρηση οικοπέδου (350 τ.μ.) στην Τ.Κ. Τρικόρφου (δωρεά Κων/νου Θεοδωρόπουλου στην 6η ΥΠΕ) για τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Ο κ. Καρβέλης, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Μεσσήνης και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα στα δίκαια αιτήματα που του υποβλήθηκαν.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει συχνή επικοινωνία και άριστη συνεργασία για την υποστήριξη σε θέματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των δημοτών.