Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους 41 μετανάστες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι μετανάστες που δεν αντιμετωπίζουν σημειωτέον κανένα προβλήματα υγείας και φιλοξενήθηκαν στις εργατικές κατοικίες όπου τους παρασχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Τριφυλίας, τελικά οι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα,, 24 μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, και 4 από αυτούς παραμένουν στα κρατητήρια του Α.Τ. Κυπαρισσίας. 

Την άκρη του νήματος αναζητούν οι αρχές για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που μετέφεραν τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Κυπαρισσία, ώστε να φιλοξενηθούν για λίγο ακόμα στις εργατικές κατοικίες της πόλης, σύμφωνα με το kyparissianews.com.
Σύμφωνα με πληροφορίες φερόμενοι ως δράστες είναι 3 άτομα για την παράνομη μεταφορά των 41 μεταναστών, που βρέθηκαν σε περιοχή κοντά στην περιοχή του Μαράθου όταν το σκάφος που τους μετέφερε παρουσίασε μηχανική βλάβη.  Πρόκειται για ένα 20χρονο Πακιστανικής καταγωγής που φέρεται να ήταν ο καπετάνιος του σκάφους, ένας 60χρονος από την Ζάκυνθο που φέρεται ως εγκέφαλος της διακίνησης των μεταναστών έναντι τιμήματος ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας 56χρονος Έλληνας από την Τριφυλία, που φρουρείται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι 2 συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρα, ενώ ο 57χρονος παρουσιάζεται ενώπιον των αρχών μόλις λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο.