Στο ανεξερεύνητο φαράγγι του Αρκαδικού ποταμού ο Ευκλής Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την περασμένη Κυριακή, 23 Αυγούστου, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” απόλαυσαν μια δροσερή κατάβαση – ποταμοδιάσχιση στον Αρκαδικό ποταμό και στο εντυπωσιακό, ανεξερεύνητο φαράγγι του.

Όπως τους ενημέρωσαν οι ντόπιοι το συγκεκριμένο, έντονο ορειβατικό τμήμα του ποταμού, από το Σελλέϊκο γεφύρι έως την περιοχή ”Διπόταμα”, ο  ”Ευκλής” είναι η δεύτερη ομάδα που το γνώρισε και το εξερεύνησε.

Στο όμορφο χωριό Σελλά Μεσσηνίας έκπληξη μας προκάλεσε το Λαογραφικό Μουσείο, που επισκεφθήκαμε με εκθέματα από μια παλαιότερη μορφή ζωής, για να μην ξεχνιούνται οι παραδόσεις μας.

Η πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Ελένη Οικονομοπούλου πρόσφερε στην πρόεδρο του χωριού κα. Χάϊδω Παπαευθυμίου για το  Μουσείο, για να τιμήσει την μνήμη των γονιών της Νικολάου και Φωτούλας, μια υφαντή ”Βελέντζα”, μια χειροποίητη ”Μαγκούρα” και ένα ”Κατσόνι” ελιών.

Η έφορος εκδρομών και μέλος του Δ.Σ. κα. Αγγελική Ματσούκα περιγράφει:

“Αναζωογονητική ήταν η ορειβατική διάσχιση του Αρκαδικού ποταμού. Απολαύσαμε το περπάτημα στα δροσερά νερά του και παράλληλα θαυμάσαμε το σαγηνευτικό τοπίο από πανύψηλα δέντρα και χαμηλή καταπράσινη βλάστηση στις όχθες του.

Στην πορεία μας τεράστιοι επιβλητικοί βράχοι υψώνονταν κάθετα αφήνοντας στενά περάσματα, που με την αγριάδα τους γέμιζαν με δέος την ψυχή μας.

Στο τέλος της διαδρομής το ποτάμι μας προκάλεσε να μπούμε στα νερά του και να κολυμπήσουμε.

Αισθάνθηκα τυχερή που ήρθα κοντά στην άγρια φύση, απόλαυσα τις ομορφιές της και συνειδητοποίησα τις δικές μου δυνάμεις.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία την πρόεδρο της Κοινότητας Σελλά κα. Χάϊδω Παπαευθυμίου και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Περιστεριάς κ. Αυγερινό Ράμμο.”