Στο Δήμαρχο Μεσσήνης αντιπροσωπεία της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας και πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης και πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαο Ρούτση, και τον γραμματέα της Ένωσης και πρόεδρο της Κοινότητας Μελιγαλά Αλκιβιάδη Φρέσκα.

Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε η ενίσχυση του ρόλου των προέδρων όπως αυτή προβλέπεται μέσα από το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και η υποχρέωση των Δήμων να μεριμνούν και να παρεμβαίνουν σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των κοινοτήτων σε όλα τα επίπεδα, όπως στη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας προκειμένου να αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση των χωριών αλλά και στις εργασίες αγροτικής οδοποιίας που συνεχίζονται αυτό το διάστημα στον Δήμο μας, εν όψει και της ελαιοκομικής περιόδου.

Τους συμμετέχοντες στη συνάντηση απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της παραβατικότητας, όπου τονίστηκε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή διεκδίκηση από τους αρμοδίους, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. Αποτελεί ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών της και αρμοδιότητα της συντεταγμένης πολιτείας να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας και τη διατήρηση της ομαλότητας.

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία των Δημάρχων με τους προέδρους των κοινοτήτων πρέπει να είναι συνεχής, ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα στα χωριά μας. Μέσω της επικοινωνίας μας με τους προέδρους, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των κατοίκων των κοινοτήτων και καλούμαστε με τη σειρά μας να πιέσουμε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε κοινωνία για να μπορέσει να αναπτυχθεί», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο ρόλος της νεοσυσταθείσας Ένωσης Κοινοτήτων Μεσσηνίας, όπως τονίστηκε και από τους εκπροσώπους της, είναι να λειτουργεί ενισχυτικά στο έργο των Δημοτικών Αρχών με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων.