Συνάντηση Δημάρχου Οιχαλίας με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου στο γραφείο της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου με εκπροσώπους της προσφάτως ιδρυθείσας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κατσούλας Δημήτριος, ο κ. Γυφτόπουλος Αντώνης, ο
κ. Πεθαίνος Κωνσταντίνος και άλλοι.
Η συνάντηση αυτή είχε ως θέμα την συντήρηση και αξιοποίηση του μνημείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι της Τ.Κ Μίλα και βεβαίως και άλλα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το 1821.
Επισημάνθηκε ότι ήδη έχει προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου και μεταγενέστερα θα προχωρήσει και η συντήρηση του ανδριάντα από ειδικούς και θα εξεταστεί η συνεργασία με Πανεπιστήμια όπου έχουν Τμήμα
Συντήρησης Μνημείων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης κλπ ώστε να γίνει μνημείο μελέτης και συντήρησης για τους φοιτητές.
Σημειώθηκε ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία στο θέμα αυτό μιας και η τοποθέτηση του ανδριάντα του Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης με τότε Πρόεδρο τον κ. Αναστάσιο Καλαμπόκη.