Συνάντηση Καφαντάρη με υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη καθώς και το υδατοδρόμιο της Πύλου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης μαζί με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή , με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε.

Η υλοποίηση των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων αποτελεί ξεκάθαρα κύριο στόχο της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι για ακόμα μία φορά διεκδικούν όσα αξίζουν στον τόπο τους.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι για το δρόμο Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 το έργο θα δημοπρατηθεί. Όσο για το αεροδρόμιο σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την αναβάθμισή του, ως Διεθνές αεροδρόμιο με ΣΔΙΤ . Επίσης έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το υδατοδρόμιο της Πύλου η οποία προσφέρει φυσική προστασία και έτσι θα δοθεί προτεραιότητα μεταξύ άλλων.

«Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο . Επιβάλλεται λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα έργα, που θα κάνουν τη Μεσσηνία και κατ’ επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό.

Συνεχίζουμε όλοι μας τον αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση διεκδικώντας όσα πραγματικά μας αξίζουν δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης