Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στο Σούνιο για το Σκοπιανό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στο Σούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ, και του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε προαναγγείλει στις 4 Μαΐου την τριμερή συνάντηση κατά τη διάρκεια της τρίτης υπουργικής συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς», απάντησε ο κ. Κοτζιάς σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας και συνέχισε: «Λέμε ότι πιο συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλον παρά τις οικογένειες μας».

Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι «υπάρχει βούληση για την επίλυση του ονοματολογικού», υπογραμμίζοντας, ότι «έχουμε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο» αλλά «με λίγη δημιουργικότητα και κινητικότητα και από τις δύο πλευρές ίσως να υπάρξει χρόνος και να προλάβουμε το τρένο της Ευρώπης)».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρόνος να επιλυθεί το ζήτημα, ο κ. Ντιμιτρόφ απάντησε: «Πιστεύω ότι υπάρχει βούληση, έχουμε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο. Από την άλλη πλευρά τα όρια δεν συνδέονται με τη φύση αυτής της διαδικασίας. Συνδέονται με το «ευρωπαϊκό τρένο» για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Σύνοδο στα τέλη Ιουνίου»

eleftherostypos