Συνάντηση Στάθη Αναστασόπουλου – Αλέξη Χαρίτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε στο γραφείο του το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της συνάντησης αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μεσσηνίας.

Συζήτησαν για τα προβλήματα που πρόσφατα βιώνει ο αγροτικός τομέας, ιδιαιτέρα αυτά που σχετίζονται με τις τιμές της παραγωγής πατάτας και τις πρόσφατες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από το καύσωνα. Διατυπωθήκαν κοινές απόψεις ως προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, μέσω ανάλογων αποζημιώσεων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του πρωτογενή τομέα, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των υφισταμένων και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για τις υποδομές άνω και κάτω ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου, των αρδευτικών γεωτρήσεων σε όλο το νομό καθώς και στην ωρίμανση μελετών και κατασκευή λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών δικτύων.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου Τζάνε – Καλάμάκι, τα δρομολογημένα έργα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως τα οδικά έργα Μεσσήνη – Λάμπαινα, Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καθώς και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας και βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης. Συζητήθηκε επίσης, το έργο που εκτελείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς επίσης και το έργο κατασκευής του άξονα Καλαμάτας – Μεθώνης. Τέλος όσον αφορά το σχεδιασμό της Περιφέρειας, ενημερώθηκε ο κ. Χαρίτσης για τα οδικά έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως το Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου και παράκαμψη Γιάλοβας.