Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, με τον οποίον συζήτησαν έργα στον εν λόγω δήμο της Μεσσηνίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η δημοπράτηση, μέσα στο 2022 -όπως τονίστηκε- του έργου της νέας γέφυρας στη Μαυροζούμαινα, καθώς επίσης η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης, αφ’ ενός για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του δημοτικού γηπέδου της Μεσσήνης και αφ’ ετέρου για το δημοτικό οδικό δίκτυο προς Κόκκινου και Ζερμπίσια, ενώ έγινε αναφορά και για τον δρόμο προς το Κλωνί.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στον Δήμο Μεσσήνης, αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινά η αναβάθμιση του δρόμου Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, ενώ επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας εξελίσσονται τα έργα της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας και εκπονείται η μελέτη για το αρδευτικό στο Τρίκορφο.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις στον δρόμο μέσα στον οικισμό του Πεταλιδίου, ενώ ο περιφερειάρχης επανέλαβε πως μέχρι την άνοιξη του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη της παράκαμψης του Χαρακοπιού.