Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κόρινθο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση και συνεργασία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στην Κόρινθο, με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο.

Αντικείμενο αποτέλεσε η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κορίνθου για την δημιουργία ενός διορθόδοξου πνευματικού ιδρύματος και συνεδριακού κέντρου, σε έκταση 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Λουτρακίου.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του πιο πάνω έργου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 και -σε συνεργασία με την κυβέρνηση- από το τομεακό πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνάντηση με την πρόεδρο Μαρία Χρισταρά και στελέχη της διοίκησης του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού της Κορίνθου – Foundation Kalou.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το εν λόγω Ιδρυμα, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τους, με αντικείμενο δράση ενθάρρυνσης της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας.