Συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους 2 Βούλγαροι για ληστεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνελήφθησαν, χθες (19-6-2017) το πρωί, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δυο άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών, οι οποίοι πριν ένα έτος, στο Ανήλιο Ηλείας, μαζί με έναν 27χρονο ομοεθνή τους και έναν ακόμη δράστη, που αναζητούνται, είχαν διαπράξει ληστεία, σε βάρος δύο ηλικιωμένων.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος των τεσσάρων δραστών, για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Επισημαίνεται ως προς τη σύλληψη των δύο δραστών ότι, σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σημειώνεται ότι οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, στις 22-6-2016, τα ξημερώματα, στο Ανήλιο Ζαχάρως, είχαν εισέλθει σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, όπου με την άσκηση σωματικής βίας , τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ και είχαν τραπεί σε φυγή.

Από την επίθεση που είχαν δεχτεί τα δύο θύματα, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους και είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχαν νοσηλευτεί.