Συνεχίστηκε με την «Ελένη» του Ευριπίδη το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από το 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2023» στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, πραγματεύεται το διαχρονικό χαρακτήρα του πολέμου και τις ολέθριες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υπόσταση.

Τη σημερινή παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, το 8ο και το Πειραματικό-10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, τα Γυμνάσια Θουρίας, Δωρίου, Κάμπου και Ανδρούσας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σύρπας Ιωάννης

Σκηνικά, κοστούμια: Τυρπένου Ζωή

Μουσική επιμέλεια: Σύρπας Ιωάννης

Χορογραφία : Πινάτση Χαρίκλεια

Βοηθός Σκηνοθεσίας : Τσαλίκης Δημήτριος

Θεατρική ομάδα: Σεπέρα Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Ισμήνη, Γκιάουρης Ιωάννης- Παρασκευάς, Αντωνίου Σωτήριος, Βασιλειάδου Χριστινα, Γκόγκα Ντένις, Αθανασιάδου Δέσποινα, Ξυραφάκης Σταύρος,, Αμέτογλου Μαρία, Καραιλανίδου Μελανία, Κουτσελίνη Αικατερίνη, Τέρση Μαρία-Ειρήνη, Βροχίδου Σοφία, Γιωρούδη Δήμητρα- Ραφαέλα, Καλλίδου Ειρήνη, Σολωμονίδου Άννα, Τσαλίκης Δημήτριος, Τσολάκη Σουλτάνα, Φανάρα Αναστασία- Ζωή.

Αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης. Ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.