Συρρίκνωση με δυσοίωνες προβλέψεις για το Δήμο Τριφυλίας καταγράφει ο προϋπολογισμός του 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συρρικνώνεται λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά κυρίως λόγω της απουσίας οράματος ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη μετά από αναβολή του οικείου Δ.Σ.. Μάλιστα το συνολικό ποσό  για το 2018 αγγίζει τα 20.613.939,74 ευρώ καθώς τα ποσοτικά δεδομένα μειώθηκαν σε σχέση με το 2017 κατά 1.579.000 ευρώ.
Ο προβληματισμός στο επιτελείο της Δημοτικής αρχής είναι διάχυτος λόγω των πόρων που εγκρίνει η Κυβέρνηση έχοντας ως αποτέλεσμα οι πόροι να κουτσουρεύονται κι έτσι η  έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Τριφυλίας, θα είναι μειωμένο. Η εισήγηση για τον προυπολογισμό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς υπάρχει μείωση των πόρων της ΣΑΤΑ, παρακράτηση ποσών λόγω των προστίμων από τα σκουπίδια, μικρότερο καλάθι για τους Αυτοτελείς πόρους για το μέλλον.
 
ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ COPY PASTE ΤΑ ΤΡΩΤΑ…
Η μείωση ωστόσο στο νέο προϋπολογισμός του Δήμου κατά 1,57 εκ. ευρώ αποτελεί τροχοπέδη για την υποστήριξη μεγάλων έργων υποδομών καθώς σε συνάρτηση με την απουσία στρατηγικής θεώρησης των οικονομικών δεδομένων ο Δήμος δείχνει να συρρικνώνεται και σε οικονομικό επίπεδο.
Το προσχέδιο με τις δαπάνες και τα ποσά ανά κωδικό που παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα. Κωνσταντέλου, δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών, ενώ θυμίζουμε ότι στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος που ήταν μειωμένος κατά 205 περίπου το οικονομικό επιτελείο του Δήμου είχε αρκετές ατέλειες και λάθη που αποτυπώθηκαν σε συνεδρίαση καθώς η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κα Πανουσιοπούλου στην ουσία….διόρθωσε τα συνολικά ποσά που ήταν λάθος στο τελικό σχέδιο.
Αναλυτικά στα τακτικά έσοδα του Δήμου το ποσό για το 2017 ανήλθε στα 7.832.100 ευρώ, όμως για το 2018 μειώθηκε στα 6.751.600 ευρώ. Για την εκτέλεση υποδομών τα ποσά είναι μειωμένα πάνω από 25%, ενώ στον κατάλογο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα κοινοτικά διαμερίσματα ή διαΚαλλικρατικά έργα εντός των ορίων του Δήμου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ